Pázmaneum Polgári Társulás
A Magyar Kultúra Napja Dunaszerdahelyen
Külhoni civil szervezetek - 2016. január 4., hétfő 06:09

A Pázmaneum Polgári Társulás és a Dunaszerdahelyi Városi Művelődési Központ társszervezésében 2016. január 22-én ismét megrendezi A Magyar Kultúra Napját a VMK színháztermében este 18 órától. A dunaszerdahelyi előadókon kívül, ezúttal más csallóközi előadóművészek is fellépnek majd a kulturális rendezvényen.

A műsor a következő lesz. Vadkerti Imre, a Kormorán énekesének hazafias énekei után ünnepi köszöntőt mond Karaffa Attila, a Pázmaneum Társulás ügyvezető elnöke, a rendezvény alapítója. A köszöntőt a Külhoni Magyarság-díjjal kitüntetett Dunaág Néptácműhely műsora követi majd.
Kollár Katalin operettslágereket ad elő, majd pedig a Rozmaring énekkar, a dunaszerdahelyi nyugdíjasklub énekkara magyar nótákat énekel. Őket követi a Komenský utcai óvoda ovisainak műsora.
Az ünnepi estet a Kicsi Hang együttes verses-zenés összeállítása zárja majd. A zenekar tagjai
Lantos Borbély Katalin és Menyhárt József. A Kicsi Hang igazából köszönet: Istennek a találkozás kegyelméért, a költőknek az emberi gondolatok, érzések, fájdalmak és örömök megverseléséért, a hallgatóságnak a költemények szeretetéért.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.