Pázmaneum Polgári Társulás
XXVII. Komáromi Imanap
Külhoni civil szervezetek - 2016. március 14., hétfő 23:23

A Pázmaneum Polgári Társulás, a Jópásztor Alapítvány és a Komáromi Római Katolikus Plébánia szervezésében Jó Pásztor vasárnapján kerül sor a XXVII. Komáromi Imanapra Révkomáromban 2016. április 17-én.

Az Imanapon magyar főpásztorért, valamint magyar papi és szerzetesi hivatásokért imádkozunk.
Egyben elindítjuk a Regnum Marianum Imakilencedet is, amelynek keretében a keresztény magyarságért és Európáért imádkozunk.
Program:
14.30 Engesztelő szentségimádás a Szent András templomban
15.00 Keresztút
16:00 Ünnepi koncelebrált szentmise a Szent András
plébániatemplomban

Az első Imanapra 1990 Pünkösdvasárnapján került sor, azóta  magyar papi, szerzetesi hivatásokért és magyar főpásztorért imádkoznak kitartóan papok és hívek egyaránt. A Komáromi Imanapokat Lénár Károly atya vezette és szervezte haláláig, majd pedig a 2006-tól a Pázmaneum Társulás, a Jópásztor Társulással és a Komáromi Római Katolikus Egyházközséggel karöltve szervezi meg. A cél továbbra is rendületlenül az, hogy a Szlovákiában élő magyar katolikusok egy önálló jogkörrel felhatalmazott, magyar ajkú és magyar szívű főpásztort kapjanak.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.