Romániai Magyar Demokrata Szövetség
Azt a feladatot kaptuk, hogy talpon maradjunk
MÁÉRT - 2016. december 6., kedd 13:22

„Ebben az időszakban sokat mondtuk, és mondjuk, míg meghallják a hangunkat, hogy a helyben megtermelt pénzekből, értékekből sokkal többet kellene itthon tartani, ahol megtermelik, s nem adóként Bukarestbe küldeni szinte mindent. Mert a helyi közösségek jobban tudják, milyen beruházásokra van szükségük” – emelte ki az önerőből való építkezés lényegét Kelemen Hunor szövetségi elnök Parajdon. Hétfőn ünnepélyesen átadták azt az útszakaszt, amely két fontos turisztikai pontot köt össze, a sóbányát a wellnesszközponttal. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Kelemen Hunor szövetségi elnök, Dr. Verestóy Attila szenátor, Antal Lóránt szenátorjelölt, illetve Benedek Zakariás és Sebestyén Csaba képviselőjelöltek.
Parajd a Sóvidék a székelyföldi turizmus, de talán mondhatjuk, hogy Kárpát-medence egyik legismertebb és legkedveltebb üdülőhelye – vezette fel ünnepi beszédét Bokor Sándor, Parajd község polgármestere. Az útszakasz, amelyet december 5-én átadtak, nagy jelentőséggel bír a helyi turizmus szempontjából. Hozzátette: Parajd és Sóvidék legfontosabb két pontját köti össze ez a másfél kilométer, azaz a parajdi sóbányát a wellnesszközponttal. A közel két millió lejes beruházás bizonyítéka annak, hogy a parajdi turizmusért, és az életszínvonal javításáért tenni muszáj. Ez a fejlesztés értünk van, növeli lehetőségeinket, a hely vonzását. Ahhoz, hogy utakat és iskolákat tudjunk építeni, kultúrotthonokat feljavítani, az kell, hogy a sorsdöntő eseményeken részt vegyünk, és határozottságot tanúsítsunk. Köszönetünket leginkább úgy fejezhetjük ki, ha Parajd és Sóvidék a jövőjére gondolva december 11-én a magyar listára szavaz.
„Gratulálok ahhoz, hogy ezt az utat majdnem önerőből el tudták készíteni, s ez azt mutatja, hogy mi nehéz időkben is képesek vagyunk közösen tervezni és építkezni. Mi azt mondjuk – és ebben az időszakban sokat mondtuk, és mondjuk, míg meghallják a hangunkat –, hogy a helyben megtermelt pénzekből, értékekből sokkal többet kellene itthon tartani, ahol megtermelik, s nem Bukarestbe adóként küldeni szinte mindent, ugyanis a helyi közösségek pontosan tudják, hogy a pénzükből milyen fejlesztésekre van szükségük. A parajdiak mindig tudták, hogy ezt a közösséget hogyan kell szolgálni. Sokszor estünk a földre, sokszor megpróbálták lerombolni, amit építettünk, de a Kós Károly, Márton Áron, Sütő András nemzedéke talpon maradt, és mi is ezt tudjuk mondani, hogy nem engedjük meg, hogy elgáncsoljanak. Mi Székelyföldet, Erdélyt építjük, ezt a feladatot kaptuk. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, össze kell fognunk” – nyomatékosított a szövetségi elnök. 
„A Romániai Magyar Demokrata Szövetség megteremtette ebben az esztendőben a lehetőséget az összefogásra azáltal, hogy a Magyar Polgári Párttal együtt indul. Ha a román társadalom azt látja, hogy ez a közösség együtt tudja erejét felmutatni, hogy a közösség jövőjét pontosan meg tudja határozni, akkor majd az önerő mellé hozzátehető az is, ami járni jár, de egyelőre nem jut. És mi arra tudunk ígéretet tenni, mert így tisztességes, hogy a magyar ügyet, a közjót fogjuk szolgálni. Azt gondolom, hasonlóan a polgármester úrhoz, hogy a hasonló beruházásokkal vonzóbbá tehetjük nemcsak Parajdot, de Székelyföldet is, és ha többen megismernek, és ha olyannak látnak bennünket, amilyenek vagyunk, akkor partnerek lesznek törekvéseink elérésében. Arra kérem a község embereit, hogy most vasárnap szavazzanak a Szövetség jelöltjeire” – összegzett Kelemen Hunor.
Dr. Verestóy Attila szerencsésnek nevezte Parajdot, de ugyanakkor kiemelte, hogy a szerencsénknek mi vagyunk a kovácsai. Mi az eredményeinkre büszkék lehetünk, annak ellenére is, tette hozzá, hogy nem könnyű a sorsunk, még a munka java talán hátra van, de olyan megvalósítások vannak a hátunk mögött, mint ez az új út. „Megkezdtünk 26 éve egy olyan utat, aminek a vége még messze van, de tudjuk azt, hogy ennek a nemzeti közösségnek jogai vannak, és ezekről nem kötöttünk kompromisszumokat, és nem adjuk fel a céljainkat” – hangsúlyozta a szenátor. Jogunk van, hogy magunkról döntsünk, s jogunk van olyan országban élnünk, ahol a dolgokba beleszólhatunk, mert tudjuk, hogy ami nekünk megfelel, az ennek az országnak is megfelel. Ez fordítva sajnos nem mindig igaz – tette hozzá. Jogaink kiharcolásához erő kell, politikai erő, és ez az eszköz a kezünkben van – mondta Dr. Verestóy.
„Most minden feltétel adott, hogy éljünk a közösségi összefogás lehetőségével, és minden becsületes, gondolkodó magyar embernek saját és közössége érdekében jó döntést kell hoznia, ki kell mondanunk, hogy bennünket nem lehet félretenni. Mi hűen fogjuk szolgálni azt a közösséget, ami szolgálatra küldött bennünket, nem könnyű ez a szolgálat, de ha siker övezi az utat, akkor azt mondhatjuk, hogy megérte. Ezt hagyjuk örökül unokáinknak, ezt kell majd gyarapítani a következő generációnak” – mondta végezetül a szenátor.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.