Romániai Magyar Demokrata Szövetség
Teljesen újraépítik a kommandói iskolát
MÁÉRT - 2017. január 16., hétfő 15:41

Teljesen újraépítik a január 9-én nagyrészt leégett kommandói iskolát, ugyanis a tűzvész után lehetetlen helyreállítani. Ma, január 16-án a megyei önkormányzat kiállította az építkezési engedélyt a sürgősségi beavatkozások elkezdésére ahhoz, hogy ideiglenesen elkezdjék a maradék épületben az oktatást – hangzott el a megyei önkormányzat és Kommandó község vezetőségének operatív találkozóján.
„Azt szeretnénk, hogy az idei évben új, ezer négyzetméteres iskolába tudjanak járni a kommandói iskolások és óvodások. Az egyszintes épület küllemében alkalmazkodni fog Kommandó és a környékbeli épületek arculatához. A tényleges munkálatok elkezdése előtt azonban rengeteg engedély beszerzésére van szükség. Terveink szerint májusban neki lehet látni az építkezési munkálatoknak. A megmaradt épületrészt lebontjuk és korszerű, az előírásoknak megfelelő oktatási intézményt létesítünk” – fogalmazott a megbeszélésen Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke. A megyei önkormányzat a költségvetés elfogadása után komoly nagyságú gyorssegélyt fog adni a munkálatokra. Addig is az RMDSZ és az MPP megyei tanácsosai száz-száz lejjel támogatják a felújítást.
Opra Béni Béla iskolaigazgató elmondta, ma mostoha körülmények között újraindult az oktatás a megmaradt épületrészben, ezért sürgősen szükség van az új oktatási intézményre. „Folyamatosan érkeznek az adományok az épület felújítására, amelyért hálásak vagyunk, minden kis összegnek örvendünk. Pár nap alatt, péntekig 300 000 forint, 480 euró és 2800 lej érkezett a számlára.”
A kommandói iskola felújítására továbbra is várják az adományokat, amelyeket a Kommandóért Egyesület alábbi számláin fogadnak:
 
RON: RO10BTRLRONCRT0288651301
EUR: RO57BTRLEURCRT0288651301
HUF: RO70BTRLHUFCRT0288651301

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.