Romániai Magyar Demokrata Szövetség
Kelemen Hunor: Szilágy megye nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a magyar embereknek újra arányos képviseletük legyen a parlamentben
MÁÉRT - 2017. január 17., kedd 12:27

„Szilágy megye 2016-ban az élen járt mind a két választáson, de ez nem újdonság, hiszen Szilágy megye mindig az élen jár. Az az 52 százalék, amit a parlamenti választáson a mozgósításban sikerült elérni, valóban az országos élvonalba helyezi a megyét. A magyar emberek 2008 óta arányukhoz képest alacsonyabb részvétellel voltak képviselve a parlamentben, ami 2016-ban megváltozott: Szilágy megye nagyban hozzájárult ahhoz, hogy visszaállítsuk az arányosságot” – mondott köszönetet az RMDSZ Szilágy Megyei Szervezetének Kelemen Hunor szövetségi elnök, aki január 16-án, hétfőn a szervezetben tevékenykedőkkel közösen értékelte a 2016-os évet Szilágycsehben.
Az RMDSZ elnöke felszólalásában kifejtette: az élet igazságtalanul bánt a Szilágy megyei magyar közösséggel, hiszen elvesztett egy szenátori mandátumot a visszaosztásból – de ez nem a megyei szervezet hibája. „Nem szabad csüggedni. A kitartó, közösségért végzett munkát folytatni kell” – nyomatékosított végül Kelemen Hunor.
Seres Dénes parlamenti képviselő szerint 2016 egy rendkívüli év volt, amely a helyi csapatokon múlott. „A helyhatósági és parlamenti választásokon is hoztuk azt, amit a közösségünk elvárt tőlünk, és mi is számíthattunk a közösség bizalmára, amelyet ez úton is köszönünk.”
Az RMDSZ Szilágy Megyei Szervezetének elnöke kiemelte: „a szervezet sikere a teljes csapat munkájának eredménye, és néha szükség van az olyan ünnepélyes alkalmakra, mint ez a nap, hogy megújult erővel folytathassuk tevékenységünket.”
Seres Dénes köszönetet mondott mindazoknak, akik tettek azért, hogy kellően képviselve legyenek a szilágysági magyarság ügyei, majd hozzátette: tovább kell vinni azt az eredményességet, amelyet felmutatott az RMDSZ megyei és országos szervezete a 90-es évek óta, hogy a jövő nemzedéknek is élhető és biztos otthona legyen a Szilágyság, Erdély.
 

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.