Romániai Magyar Demokrata Szövetség
Csoma Botond: képmutató a szociáldemokraták magatartása
MÁÉRT - 2017. január 18., szerda 16:01

Reagált az RMDSZ Kolozs Megyei Szervezete a szociáldemokraták tegnapi, január 17-i sajtóközleményére. A kolozsvári tanács szociáldemokrata párti, valamint a Liberálisok és Demokraták Szövetségét képviselő tanácsosai azt kérték az RMDSZ-től és a nemzeti liberális párti városatyáktól, nevezzenek ki más személyt az alpolgármesteri tisztségbe Horváth Anna helyett.
Az RMDSZ álláspontja szerint a Szociáldemokrata Párt kettős mércét alkalmaz. „Mindaddig, amíg Lia Olgu?a Vasilescu, Craiova korábbi polgármestere a kormány tagja lehet, addig a szociáldemokraták részéről az ilyen és ehhez hasonló kirohanásoknak nincs helye” – nyilatkozta a szervezet Kolozs megyei elnöke, Csoma Botond. A parlamenti képviselő hozzátette: „továbbra is az az álláspontunk, hogy az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, nem lehet szelektíven alkalmazni. Ugyanakkor képmutatásnak tartjuk, hogy a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal hírnevét féltik a szociáldemokrata tanácsosok, miközben hasonló presztízsvesztés fenyegeti a kormányt és az országot is.”
A hivatalától eltiltott kolozsvári alpolgármester október 13-án jelentette be, hogy fizetés nélküli szabadságot vesz ki mindaddig, amíg eljárás folyik ellene, mivel nem tartja helyesnek, hogy úgy vegye fel fizetését, hogy közben nem dolgozik.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.