Magyar Polgári Párt
Egy jogállamban a hatalmi ágak külön szerepet töltenek be.
MÁÉRT - 2017. február 2., csütörtök 14:23

K Ö Z L E M É N Y
 
 A Magyar Polgári Párt parlamenti képviselői elítéljük, hogy olyan fontos kérdésben, mint a Büntető Törvénykönyv módosítása, az éj leple alatt sürgősségi kormányrendelettel döntött a kormány. Elfogadhatatlan, hogy a kabinet a parlamentáris demokráciát mellőzve hozta meg ezt a döntést. Jelen sürgősségi kormányrendelet annál inkább aggályos, mert az csupán néhány alkotmánybírósági döntést emel be az új Btk-ba, illetve egyéni érdekeket szolgáló módosításokat is eszközöl. Meglátásunk szerint a Büntető Törvénykönyv módosítását parlamenti vitát követően kell elfogadni, oly módon, hogy az, az Alkotmánybíróság minden ez idáig meghozott döntésével és a Velencei Bizottság ajánlásaival összhangba legyen. A Magyar Polgári Párt a parlamenti vita alkalmával élni fog a módosító javaslatok előterjesztésének lehetőségével.
Egy jogállamban a hatalmi ágak külön szerepet töltenek be. A jogállamiságot helyre kell állítani, a törvényhozást a parlament hatáskörébe kell tartani!
 
 
Bukarest, 2017. február 2.
 
 
Biró Zsolt,                                    Kulcsár Terza József,
        parlamenti képviselő                              parlamenti képviselő
 
 
MPP Sajtóiroda
 

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.