Romániai Magyar Demokrata Szövetség
Szabó Ödön: a parlament törvényhozó szerepével nem élhet vissza egyetlen választott képviselő sem
MÁÉRT - 2017. február 14., kedd 14:23

Végérvényesen elutasította a képviselőház február 14-én Bogdan Diaconu azon magyarellenes törvénytervezetét, amely a magyar elnyomás elleni harc és Trianon napjává nyilvánította volna június 4-ét. Szabó Ödön, az RMDSZ Bihar megyei parlamenti képviselője, a Szövetség alsóházi frakcióvezető-helyettese úgy értékelte, hogy a parlament demokratikus kötelességének tett ma eleget azáltal, hogy döntő házként leszavazta ezt a törvénytervezetet.
 „A parlament törvényhozó szerepével nem élhet vissza egyetlen választott képviselő sem, még azok sem, akik nacionalista eszméket vallanak. A törvényalkotásnak európai szellemben kell történnie. A képviselőház ma helyrehozott egy tévedést” - mutatott rá Szabó Ödön, majd hozzátette, az elmúlt mandátumban az RMDSZ egyik legfőbb teendője az volt, hogy megállítsa a magyar közösség ellen irányuló támadásokat, és erősítse a magyarok biztonságérzetét. „Remélem, az új parlamenti ciklusban épeszű és konstruktív jogszabályokat alkothatunk, amelyek nemcsak a magyar közösségnek, hanem mindenki számára előnyösek”- fogalmazott a képviselő.
A törvénytervezetet 2015-ben iktatta Bogdán Diaconu, a nacionalista nézeteiről elhíresült képviselő. Első házként a szenátus elutasította, majd döntő házként a parlament alsóháza ma leszavazta a kezdeményezést.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.