Romániai Magyar Demokrata Szövetség
A jó törvényalkotás az erős önkormányzatok alapja – önkormányzati vezetőkkel találkoztak az RMDSZ parlamenti frakciói
MÁÉRT - 2017. február 21., kedd 15:09

„Erős önkormányzatok csak jó törvények mentén létezhetnek. Éppen ezért kiemelten fontos, hogy az RMDSZ parlamenti frakciói konzultáljanak az önkormányzati vezetőivel, annak érdekében, hogy olyan törvényeket tudjanak alkotni a parlamentben, amelyek megkönnyítik az önkormányzatok mindennapjait. Jelenleg számos olyan törvény van érvényben, amely sok esetben ellentmond egymásnak, ezáltal ellehetetleníti az önkormányzatok munkáját. Éppen ezért egy szorosabb együttműködésre van szükség a Szövetség parlamenti frakciói és az önkormányzati vezetők között” – mutatott rá Korodi Attila, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője azt követően, hogy a megyei és nagyvárosi önkormányzatok vezetőivel találkoztak február 20-án, hétfőn az RMDSZ parlamenti frakciói Bukarestben.
Cseke Attila az RMDSZ szenátusi frakcióvezetője úgy fogalmazott, hogy az új parlamenti ciklusban az RMDSZ-nek továbbra is egy stabil politikai alakulatnak kell lennie, amely valós és koherens megoldásokat nyújt a törvényhozás szintjén az önkormányzatoknak, és ezáltal az erdélyi, partiumi és bánsági magyaroknak, ez csak úgy lehetséges, ha az Ügyvezető Elnökség, a Szövetség parlamenti frakciói és az önkormányzatok összehangolják munkájukat.
„Olyan törvényeket kell alkotnunk, amelyek konkrét megoldásokat javasolnak a jelenlegi problémákra. Ezt csak akkor tudjuk, hogyha egy problématérképet állítunk fel, és megnézzük, miként tudjuk jobbá tenni Románia törvénytárát. Meg kell oldani a közigazgatásban dolgozók egységes bérezését, hiszen elfogadhatatlan az, hogy Szatmár megyében egy ugyanolyan beosztásban dolgozó tisztségviselő kevesebb bért kap, mint egy Vrancea megyei, holott ugyanaz a munkaköri leírás. Ez egy első probléma, amelyre közösen az önkormányzatokkal kell megoldást javasolnunk” – mutatott rá a Bihar megyei szenátor, majd hozzátette, hogy a szorosabb együttműködés érdekében munkacsoportok alakulnak az RMDSZ képviselőházi és szenátusi frakciói és az önkormányzatok között.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.