Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Parlamenti képviselőnk Davor Ivo Stier miniszterelnök-helyettessel tárgyalt
MÁÉRT - 2017. március 16., csütörtök 12:06

Múlt pénteken hivatalában fogadta Jankovics Róbert parlamenti képviselőnket Davor Ivo Stier horvát kormányfőhelyettes és külügyminiszter. A bő egyórás megbeszélésen többek között a horvátországi magyarságot érintő problémákról tárgyaltak.
 
Jankovics Róbert parlamenti képviselő a találkozót követően elmondta, hogy Stier miniszterelnök-helyettessel a választások utáni kormányalakítási tárgyalások során sikerült  jó kapcsolatot kialakítani. - Miniszter úr rendkívül jól ismeri a horvátországi nemzeti kisebbségek helyzetét, problémáit, így alapos és részletekbe menő beszélgetést folytathattunk. Itt ismételten arra hívtam föl a figyelmet, hogy közösségünknek haladéktalanul anyagi forrásokat kellene biztosítani. Erre határozott ígéretet kaptam. Megbeszéltük azt is, hogy e téren a kormányközi magyar-horvát kisebbségi vegyes bizottság nemrég lezajlott ülésén megfogalmazott ajánlások lesznek a kiindulási pontok. Biztos vagyok benne, hogy közösségünk részére gyorsan látható eredmények születnek majd. Ez a beszélgetés is azt bizonyítja, hogy komolyan gondolja a nemzeti kisebbségek problémáinak a megoldását a Plenković-kormány -  nyilatkozta lapunknak Jankovics Róbert.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.