Romániai Magyar Demokrata Szövetség
Indulhat a rendezvény-idény Kolozsváron!
MÁÉRT - 2017. április 6., csütörtök 09:34

1,5 millió lejjel támogatjuk önkormányzati alapból a magyar kulturális, ifjúsági, szociális és családi programokat. A tanács Kulturális Szakbizottságának javaslatai nyomán a legközkedveltebb kolozsvári magyar rendezvény – a Kolozsvári Magyar Napok támogatása – az elmúlt évekhez képest is tovább nőtt (410.000 lejre), de számtalan más, népszerű programok részesülhettek számottevő finanszírozásban – nyilatkozta Horváth Anna, a kolozsvári tanács RMDSZ-es frakcióvezetője.
Rámutatott: számottevő finanszírozásban részesül az erdélyi magyar zenés színjátszás 225 éves évfordulójára tervezett programsorozat, a Váróterem Projekt és Shoshin színházi egyesület, a Filmtettfeszt magyar filmhete. Továbbá a Tranzit Ház 20 éves évfordulós programjai, az Origo kortárs képzőművészeti programjai, a Tokos, Ördögtérgye és Szarkaláb néptánc-programok, valamint a Szent István Napi hagyományos Néptáncfesztivál, a Kelemen Lajos Műemlékvédő Egyesület és a Transylvania Trust műemlékvédelmi kezdeményezései, a Visszhang és a Guttman Mihály Pedagógus kórusok, az Operettissimo Egyesület, a Humorfeszt, a Magyar Ünnepi Könyvhét, a Minerva, EMIL és Helikon Egyesületek, az Életfa Családsegítő Egyesület programjai, valamint több ifjúsági és sportegyesület tevékenysége.
„Ez az összeg idén is önmagában nagyobb, mint a román kormány által valamennyi romániai nemzeti kisebbség számára elkülönített pályázati alap. A 10 millió lejnyi összpályázati keretből ugyanakkor olyan közkedvelt programok támogatását is megszavaztuk, mint az Ecsetgyár vagy az Építész Kamara programjai, a TIFF Nemzetközi Filmfesztivál vagy a Mozart Zenei fesztivál rendezvénysorozata. Reméljük, hogy közös munkánk eredményeként mindenki talál majd ebben a színes program kavalkádban kedvére való szórakozási, művelődési eseményt!” – összegzett Horváth Anna.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.