Pázmaneum Polgári Társulás
Megjelent a 2020-as Regnum Marianum Kalendárium
Külhoni civil szervezetek - 2019. november 18., hétfő 21:57

A Pázmaneum Társulás tizenegy évvel ezelőtti megalakulása óta minden évben kalendáriumot jelentet meg, s ezúttal is egyházi és világi szerzők írásai olvashatók benne. A kiadvány hagyományosan verseket, imákat és híres magyarok gondolatait is közli. A naptárrészben megtalálhatók a felvidéki és a magyarországi ünnepek, akárcsak a felvidéki magyar katolikusok történetéről szóló írások, tanulmányok. A kalendárium ezúttal Pázmány Péter bíborosnak állít emléket.
„A világtörténelemben, amelyet hitünk szerint Isten irányít, a Jó mellett jelen van a Sátán működése nyomán a Gonoszság valósága is, amelyben sajnos, emberek is közreműködnek. Amellett, hogy a Szeretet civilizációját építjük ebben a földi világban is, a gonoszság elítélésének kérdésében mi, keresztények nem hallgathatunk. Hiszen tudjuk: „Vétkesek közt cinkos, aki néma“ (Babits: Jónás könyve). A rosszal szemben ezért a szeretet és igazság fegyverét használjuk, a Szentírás szavait követve: „Ne hagyd, hogy a rossz legyőzzön téged: te győzd le a rosszat a jóval!“ (Róm 12,21)
A magyar történelemben szerencsére akadtak a magyar nemzetnek olyan kiemelkedő személyiségei is, akik a Jó ügyét szolgálva példát adtak a magyarságnak hitvalló keresztény életükkel. Ők nem haboztak áldozatot hozni magyar nemzetükért és keresztény hitükért. Igaz magyar hitvallók ők, akikre ma is feltekinthetünk. Ezzel a kiadvánnyal előttük is kívánunk tisztelegni, megemlékezve egyben a magyarság trianoni tragédiájának 100. évfordulójáról is.” - írja a kalendárium előszavában Karaffa János atya, a Pázmaneum elnöke.A 132 oldalas, A5-ös formátumú kalendárium ára 3 euró, amely megrendelhető a Pázmaneum Társulatnál.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.