Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Komolyzenei koncert Splitben
MÁÉRT - 2021. március 19., péntek 08:34

A HMDK Split-dalmát megyei egyesülete február végén klasszikus zenei koncerttel kedveskedett tagjainak; a vendégfellépő trió (szoprán, zongora és fuvola) többek között Bartók- és Lehár Ferenc-műveket játszott szűkkörű közönsége előtt, a többség számára online formában lesz megtekinthető az előadás.  
A tengermelléki egyesület eredetileg tavalyra tervezte a koncertet, melyet most sikerült megvalósítaniuk. A Tóth Noémi zenetanárnő, fuvolista - aki korábban az egyesület keretében működő Dankó Pista Népdalkörrel foglalkozott -, Kristina Dominović szopránénekes és Sanja Spahija zongorista alkotta trió a város nemzeti kisebbségi képviselőinek székhelyén lépett fel klasszikus zenei művekből összeállított csokorral.
- Eredetileg nívósabb koncertterembe szántuk az előadást, de a járványhelyzet ezt nem tette lehetővé. Ezért csak szűk körben kerülhetett sor a koncertre, amiről videofelvételt is készíttettünk, ezt majd egyesületünk oldalán tesszük közzé, hogy legalább online formában eljusson a nagyközönséghez a magyar műveket, Bartók Bélát, Lehár Ferencet is tartalmazó műsor – nyilatkozta lapunknak Tripolszki Anikó, az egyesület vezetője.
A HMDK Split-dalmát megyei alapszervezete a helyi magyar közösség nyelvi és kulturális identitásának a fennmaradásáért dolgozik. Megalakulása óta támogatásban részesíti a város és a megye is. Nemzeti ünnepeink alkalmából megemlékezéseket tartanak, és évente ismétlődő rendezvényeik is vannak. Az idei március 15-éről szűk körben emlékeztek meg, többek között a koncert levetítése is a program részét képezte. (ti)

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.