Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Szótárakkal segítik az anyanyelvtanulást a szórványközösségben
MÁÉRT - 2021. március 19., péntek 08:35

A Belovár-Bilogora megyei magyar kisebbségi önkormányzat szótárakat adományozott az anyanyelvápolásban részt vevő diákoknak, hogy ezzel is segítse fejlődésüket a magyar nyelv tanulása terén.
 
 
Belovár-Bilogora megyében a Nagypiszanicai Általános Iskola, a daruvári Jan Amos Komenský Cseh Általános Iskola, a Grubišno Polje-i Ivan Nepomuk Jemeršić Általános Iskola, valamint a belovári IV. Általános Iskola falai között részesülnek a diákok az ún. C modell szerinti magyar oktatásban.
Ebben a régióban, ahol a magyar már szinte idegen nyelvnek számít, nagy szükség van a szórványközösség vezetőinek felelősségteljes munkájára az identitás megőrzése terén. 
A Belovár-Bilogora megyei magyar kisebbségi önkormányzat szótárakat adományozott az anyanyelvápolásban részt vevő diákoknak. Az önkormányzat képviselői néhány diáknak személyesen adták át a szótárakat, akciójuk célja, hogy megkönnyítsék a fiatalok számára a magyar nyelv elsajátítását. Belovár-Bilogora megyében él az egyik legnagyobb horvátországi magyar szórványközösség, ahol több magyar kultúregyesület is működik, a régió magyar kisebbségi önkormányzata pedig felelősséggel viseltetik a közösség tagjai iránt

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.