Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
Meghívó marosvásárhelyi könyvbemutatóra
MÁÉRT - 2021. június 30., szerda 17:25

2010. május 26-án az újan összeült Magyar Országgyűlés egyik első döntéseként fogadta el az állampolgársági törvény módosítását, megteremtve a külhoni magyarok számára az egyszerűsített honosítás lehetőségét. Ennek az újrahonosítási folyamatnak az elmúlt 10 évét és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács demokráciaközpontoknak nevezett irodahálózata szerepét hivatott bemutatni a Magyarnak lenni jó! című kötet. Az évfordulós kiadványban a folyamatban részt vevők vallomásait, élményeit, emlékeit gyűjtötték össze, és helyet kapott benne egy gazdag válogatás a kérelmezők által benyújtott iratkülönlegességekből is.
A kötetet Marosvásárhelyen a Bolyai téri unitárius egyházközség tanácstermében (Bolyai u. 13. szám) mutatják be július 1-jén, csütörtökön 18 órától. Az eseményen jelen lesz: Tőkés László, az EMNT elnöke, Sándor Krisztina, az EMNT ügyvezető elnöke, Percze László, konzul, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa. Szeretettel várják az érdeklődőket.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.