Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Katalónia elnöke fogadta az SZNT küldöttségét
MÁÉRT - 2021. július 7., szerda 17:57

Carles Puigdemont, Katalónia száműzetésben lévő megválasztott elnöke Belgiumban fogadta a Székely Nemzeti Tanács Izsák Balázs által vezetett küldöttségét e hónap elején – közölte az SZNT sajtószolgálata.
 A küldöttségben részt vett Dabis Attila, az SZNT külügyi megbízottja és László György, az SZNT jegyzője. A megbeszélésen jelen volt Erika Casajoana i Daunert, a Katalán Nemzetgyűlés tagja, a nemzeti régiókért indított polgári kezdeményezés tanácsadója.
A találkozó alkalmával Izsák Balázs megköszönte Katalónia elnökének azt a hatékony támogatást, amelyet a nemzeti régiókért indított polgári kezdeményezés során nyújtott, és amelynek következtében Spanyolországban is összegyűlt a szükséges számú aláírás.
A megbeszélés során vázolták a jövőbeni együttműködés kereteit, a katalánok és székelyek sorsának hasonlósága, a politikai helyzetek azonosítása pedig egy empátiára és együttműködésre épülő stratégiát vetített előre.
Carles Puigdemont biztosította a küldöttséget arról, hogy minden rendelkezésére álló eszközzel segíteni fogja a székelyek ügyét. „Az én házam a ti házatok” – mondta, utalva ezzel a találkozásnak helyet adó Katalán Köztársaság Házára, amely Waterlooban található.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.