Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
A HMDK Tengermelléki-fennsíki megyei egyesülete olytatja az eddigi tevékenységét
MÁÉRT - 2021. július 15., csütörtök 14:39

A hét végén tartotta meg évi közgyűlését a HMDK rijekai székhellyel működő Tengermelléki-fennsíki megyei egyesülete. Beszámolók hangzottak el az elmúlt időszakról, és azt a szándékukat is megfogalmazták, hogy a már hagyományos programjaikra ezután is sort fognak keríteni.
Šibalin Klepac Zdenka, a tengermelléki magyar szervezet elnöke számolt be az elmúlt időszakban megtartott programokról, felsorolva a különböző összejöveteleket, eseményeket, melyek között már hagyományosnak tekinthetők is vannak.
Az egyesület tavaly egy újabb könyvet is megjelentetett. Több tanulmányi kirándulást is terveztek, de ezeket nem valósíthatták meg a járványhelyzet miatt, ám amint lehetőség lesz rá, megszervezik őket. Hangsúlyozta a Fiumei Magyar Nyelvi Lektorátussal való jó együttműködést, aminek köszönhetően több közös programot is megvalósítottak, ez a jövőben is folytatódni fog, csakúgy, mint a megyei magyar kisebbségi képviselővel, Ágoston Gergellyel, a rijekai városi magyar kisebbségi önkormányzattal és a tiszteletbeli magyar konzullal, Vukić Zoran úrral való együttműködés.
Zdenka hozzátette azt is, hogy mindent megtesznek a tengermelléki magyarság identitásának megőrzéséért, a csodálatosan szép új székházukkal pedig, amely az Anna-villa nevet viseli, és amit a HMDK közbenjárásának köszönhetően Magyarország kormánya vásárolt meg számukra, még nagyobb támogatást kaptak ehhez a munkához.
A HMDK további támogatásáról biztosította a fiumei egyesületet Jankovics Róbert, az országos szervezet elnöke is, aki most is fontosnak tartotta, hogy jelen legyen az egyesület közgyűlésén.
A HMDK Tengermelléki-fennsíki megyei egyesülete a HMDK, a Tengermelléki-fennsíki megye, a zágrábi Kisebbségi Tanács és a Bethlen Gábor Alap támogatásából valósítja meg programjait. (mt)

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.