Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Jankovics előadást tartott
MÁÉRT - 2021. szeptember 10., péntek 13:54

A Konrad Adenauer Stiftung megkeresésére Jankovics Róbert parlamenti képviselőnk múlt szerdán egyórás angol nyelvű előadást tartott az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem vezetői karának és egyetemistáinak a horvátországi nemzeti kisebbségek jogairól, a háború (1991-97) utáni általános viszonyokról, valamint a horvátországi magyarság aktuális politikai és jogi helyzetéről.
A budapesti Andrássy Egyetem küldöttségét dr. Heinrich Kreft nagykövet vezette, az előadásra pedig – a Horvát Szábor aktuális egészségügyi korlátozásai miatt – a zágrábi Vern magánegyetemen került sor.
- Habár általában a jelennel vagyunk elfoglalva, stratégiai szempontból fontos, hogy a jövendő nemzedékek, ez esetben a jövő közösségi vezetői, a mai egyetemi hallgatók is „képben legyenek” helyzetünkkel, a számunkra fontos prioritásokkal. Ezért is fontosak az ilyen alkalmak, amikor a Magyarországon tanuló németországi, ukrajnai stb. egyetemistákkal tudunk elbeszélgetni saját helyzetünkről, és ahol kell, eloszlatni azokat a tévhiteket, amelyek velünk kapcsolatban kialakultak. Külön köszönet a Konrad Adenauer Stiftung alapítványnak, hogy ilyen fontos ügyben rám, rajtam keresztül pedig a horvátországi magyarságra gondoltak a témát illetően - nyilatkozta az előadás után lapunknak Jankovics Róbert.
Itt-tartózkodásuk alatt a budapesti Andrássy Egyetem vezetői és hallgatói találkoztak még Demcsák Csaba zágrábi magyar nagykövettel és számos horvátországi politikai elemzővel is.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.