Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
A Magyar Diplomáciai Akadémián tartott előadást Jankovics Róbert
MÁÉRT - 2021. október 1., péntek 11:51

A magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium irányítása alatt működő Magyar Diplomáciai Akadémián tartott előadást múlt pénteken Budapesten Jankovics Róbert, a HMDK elnöke.
A Magyar Diplomáciai Akadémia a Külgazdasági és Külügyminisztérium irányítása alatt működő oktatási intézmény. Ez az első olyan magyar diplomataképző, amely biztosítani tudja a magyar diplomáciai szolgálat egységes, magas szintű elméleti és gyakorlati képzését és az utánpótlásnevelést. Az Akadémia világszínvonalú hazai és külföldi oktatók bevonásával, nemzetközi szinten versenyképes képzést nyújt a külügyi szolgálat jelenlegi és leendő tagjai, valamint a gazdasági szféra nemzetközi kapcsolatokkal foglalkozó szakemberei számára. Az akadémia vezetője, dr. Pacsay-Tomassich Orsolya felkérésére múlt pénteken magyarságunk parlamenti képviselője, Jankovics Róbert adott elő az akadémia növendékeinek.
- Örömmel fogadtam dr. Pacsay-Tomassich Orsolya államtitkár asszony felkérést, hogy tartsak egy előadást a Nemzetpolitikai szempontok a magyar biztonságpolitikában című tematikus blokkban. Úgy gondolom, fontos, hogy minél szélesebb körben megismerjék közösségünket és a munkánkat – nyilatkozta  Jankovics Róbert. (hd)

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.