Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
A Vukovár-Szerém megyei kisebbségek napja
MÁÉRT - 2021. október 1., péntek 11:52

A megyei nemzetiségi önkormányzatok és képviselők koordinációja a megyei kisebbségek bemutatójával ünnepelte meg vasárnap a Vukovár-Szerém megyei kisebbségek napját. Az esemény házigazdája a Vukovár-Szerém megyei magyar kisebbségi önkormányzat volt.
 
Vukovár-Szerém megye vezetése fontosnak tartja és folyamatosan támogatja a megye területén működő nemzeti kisebbségi közösségeket, amelyeknek a tevékenységét minden évben egy külön rendezvény során is bemutatják, amelyet a Vukovár-Szerém megyei kisebbségi önkormányzatok és képviselők koordinációja szervez, és minden évben más-más kisebbség a házigazdája. Az ideié a Vukovár-Szerém megyei magyar kisebbségi önkormányzat volt.
Vasárnap délután Vukovár főterén a házigazdák mellett a megye területén élő többi nemzetiség is bemutatta kulturális értékeit és hagyományait. A Vukovári Magyarok Egyesülete egy igencsak gazdagon megterített, színes bemutatóasztallal prezentálta a magyar kisebbséget, a kultúrműsorban pedig az egyesület kórusa és citerazenekara lépett fel
Jakumetović Rozália, a Vukovár-Szerém megyei magyar kisebbségi önkormányzat és a koordináció elnöke üdvözlőbeszédében köszönetet mondott a megyének a támogatásért, amellyel segítik a régióban élő és működő kisebbségeket hagyományaik és kultúrájuk megtartásában és ápolásában.
Az esemény nagyszámú közönségét köszöntötte Ivan Penava, Vukovár polgármestere, Fuzik János eszéki magyar főkonzul és Jankovics Róbert, magyar parlamenti képviselő is. Mindnyájan hangsúlyozták, hogy a nemzetiségek „a társadalom gazdagságát” jelentik, és hogy harmonikus együttélésükkel, kölcsönös együttműködésük révén hozzájárulnak ahhoz, hogy jobban megértse és elfogadja őket a többségi nemzet. Többek között ez a célja ennek az évente megrendezett eseménynek is.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.