Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Magyar könyvek és kiadványok a vukovári könyvkiállításon
MÁÉRT - 2021. október 22., péntek 09:37

A Horvátországi Ruszinok Szövetsége a horvát könyvhónap keretében harmadszor szervezett úgynevezett nemzetiségi könyvkiállítást Vukováron. A szombati eseményre minden Vukovár-Szerém megyében honos nemzeti kisebbség meghívást kapott, így a magyar is, ahol Vukovár-Szerém megye magyar kisebbségi önkormányzata állított ki magyar könyveket, kiadványokat.
 
A Horvátországi Ruszinok Szövetségének tagjai jó kapcsolatot ápolnak a többi nemzeti kisebbséggel is. Ennek egyik bizonyítékaként szervezték meg immár harmadik nemzetiségi könyvkiállításukat is, amellyel a vidék sokszínűségének bemutatása mellett a nemzetiségi irodalom népszerűsítését tűzték ki célul.
A magyar nemzeti közösséget Vukovár-Szerém megye magyar kisebbségi önkormányzata képviselte, tagjai a HMDK gondozásban kiadott könyveket, kiadványokat állították ki, a horvátországi magyar irodalmat pedig az eszéki magyar tanszék munkatársai, Lehocki-Samardžić Anna tanszékvezető és Dobszai Gabriella, a tanszék oktatója mutatták be.
- Fontosnak tartom, hogy jó kapcsolatokat ápoljunk a többi nemzeti kisebbséggel, ezért örömmel veszünk részt minden ilyen rendezvényen. Szerencsére bőven van magyar nyelvű kiadványunk, amit büszkén meg tudunk mutatni – mondta Jakumetović Rozália, a Vukovár-Szerém megyei magyar kisebbségi önkormányzat elnöke.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.