Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Az Economica Hungarica Alapítvány újabb sikeres pályázókkal kötött szerződést
MÁÉRT - 2021. november 22., hétfő 10:34

A HMDK vidék- és gazdaságfejlesztési stratégiája mentén a magyar kormány idén is segíti a horvátországi magyarságot. A program keretében múlt héten ismét szerződéskötésekre kerülhetett sor, a földet vásárló gazdákkal és házat vásárló fiatalokkal.
Az Economica Hungarica Alapítvány (EHA) a múlt héten három olyan sikeres pályázóval kötött szerződést, akik jelentkeztek az alapítvány ház- és termőföldvásárlási pályázatának második körére. Két család a falusi házvásárlási pályázatnak köszönhetően tudja hamarosan megvásárolni első saját otthonát. Az egyik fiatal házaspár hamarosan Szentlászlón lelhet új otthonra, míg a másik a Belovár-Bilogora megyei Kispiszanicán vásárol házat. A támogatás intenzitása nettó 75 százalék, amit az alapítvány néhány héten belül folyósít a kedvezményezetteknek. Ugyanakkor egy mezőgazdasági földvásárlást támogató szerződés aláírására is sor került. A sikeres pályázó a szlavóniai Marinci település határában tudja bővíteni gazdaságát.
- Örülünk, hogy ma a mezőgazdasági föld- és falusiház-vásárlást támogató pályázatunk újabb nyertes pályázóival tudtunk szerződést kötni. Külön öröm, hogy először sikerült egy Belovár-Bilogora megyei családot is támogatni az otthonteremtésben, ezzel is hozzá tudtunk járulni a szülőföldön való boldogulásukhoz – mondta Palizs-Tóth Hajnalka, az EHA igazgatója.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.