Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Vukovár: tartalmas beszámoló a megyei magyar önkormányzat ülésén
MÁÉRT - 2022. február 4., péntek 14:20

Hétfőn tartotta soros ülését a Vukovár-Szerém megyei magyar kisebbségi önkormányzat, ahol a beszámolók során összefoglalták az elmúlt időszakban folytatott tevékenységet.
 
A járványhelyzet ellenére a Vukovár-Szerém megyei magyar kisebbségi önkormányzat vezetősége a napirendi pontok elfogadása után egy igencsak tartalmas beszámolót tett le az asztalra.
Jakumetović Rozália, a kisebbségi önkormányzat elnöke elmondta, továbbra is egyik kiemelt feladatuknak tartják a magyar oktatás támogatását a megye területén, ennek érdekében igyekeztek minden olyan tanintézményt és diákjait támogatni, amelyben magyar nyelvű oktatás, illetve magyar anyanyelvápolás folyik. Ugyancsak jó a kapcsolatuk a járási magyar önkormányzatokkal, a megyei magyar szervezetekkel, amelyeknek a munkáját szintén különböző módon támogatták. De nemcsak egyesületeknek, hanem bajba jutott magyaroknak is több esetben segítettek. Több programon is részt vettek, ezek közé tartozott a nemzetiségi könyvvásár és a népviselet-bemutató is; tavaly a magyar önkormányzat volt a megyei kisebbségek napjának a házigazdája, szervezője, amellyel kapcsolatban Rozália asszony elmondta, a rendezvény rendkívül sikeres volt, és a résztvevők nem akármilyen ízelítőt kaphattak a régióban élő és működő nemzetiségek hagyományaiból, kultúrájából. Lapunkkal közölte, hogy a kisebbségi önkormányzat ügyében tárgyalt a zsupánnal is, aki az előző évihez hasonló anyagi támogatást ígért idei programjaikra is.
Az ülésen a beszámolókat követően javaslatok hangzottak el a további terveket illetően.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.