Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Régiónkat képviselték a borturisztikai kiállításon
MÁÉRT - 2022. február 4., péntek 14:21

Anyaországi és határon túli magyar borászatok is részt vettek a BorÉRT burturisztikai konferencián és kiállításon. A HMDK Gazdakörét a Szabó pincészet képviselte.
A BorÉRT Borturisztikai Egyesület negyedik alkalommal rendezte meg Magyarország egyetlen borturizmussal foglalkozó seregszemléjét január 27-én a (budapesti) városligeti Vajdahunyadvárban. A résztvevők az aktuális szakmai témákat, támogatási lehető­ségeket bemutató konferenciát követően Magyarország számos borvidékének kínálatával ismerkedhettek meg ezúttal is egy bortúrán, ahol az idei évben piacra kerülő bortételeket kínálták.
A borkiállításon nemcsak anyaországi pincészetek vettek részt, a Kárpát-medence valamennyi régiója képviselve volt. Régiónkat, valamint a HMDK Gazdakörét a karancsi Szabó pincészet képviselte. 
Szabó Attila, gazdaszervezetünk elnöke lapunknak nyilatkozva elmondta, az esemény rendkívül hasznos volt marketingszempontból, nemcsak saját pincészetüket, hanem egész térségünket népszerűsítették.
Gazdakörünk képviselői sok vendéget fogadtak standjuknál, többek között Torda Mártával, a Kárpát-medencei Együttműködések Főosztályának vezetőjével és Mészáros Balázs vezető-kormányfőtanácsossal is találkoztak.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.