Erdélyi Magyar Szövetség
A Kárpát-medence magyarságának is előre kell mennie, nem pedig hátra!
MÁÉRT - 2022. február 13., vasárnap 18:54

Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédén – a hosszú évekre visszanyúló, kiváló és határokon átívelő partneri kapcsolatokra való tekintettel – jelen voltak meghívottakként az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) országos és területi képviselői, valamint az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) ifjúsági szervezeteként működő Minta egyesület vezetői is. De ott volt az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Tőkés László, valamint ügyvezető elnöke, Sándor Krisztina is.
A budapesti Várkert Bazárban tartott miniszterelnöki évértékelőt követően az EMSZ-et alkotó Erdélyi Magyar Néppárt és Magyar Polgári Párt jelenlévő képviselői megállapították: az április 3-án sorra kerülő magyarországi országgyűlési választás végkimenetele nem csak az anyaország, de a teljes Kárpát-medencei magyarság sorsát meghatározza majd, az erdélyi szervezetek vezetőinek pedig meggyőződésük, hogy a nemzeti együttműködés szellemében megkezdett munkát folytatni kell, hiszen nemcsak Magyarországnak, de a Kárpát-medencében élő magyarságnak is előre kell mennie, nem pedig hátra.
Az évértékelőt követően Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi bizottságának elnöke látta vendégül az erdélyi delegációt, akik – a Budafok-Tétényi Polgári Kör szervezésében – a 100 Tagú Cigányzenekar fellépését tekintették meg. Az esemény egyik különleges és egyben beszédes sajátosságát az adta, hogy a Magyar Örökség- és Hungarikum-díjas formációt korábbi székházából a Gyurcsány-párti, balliberális 7. kerületi önkormányzat kitette, s ezt követően találtak új otthonra a XXII. kerületben. A magyar zene és kultúra világszerte ismert és elismert követeinek esete is jól mutatja az április 3-i választások valódi tétjét – fogalmaztak közleményükben az EMSZ küldöttei.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.