Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Évindító egyeztető ülés Nagypiszanicán
MÁÉRT - 2022. február 17., csütörtök 14:17

Nagypiszanicán találkozott Jankovics Róbert parlamenti képviselőnk, a HMDK elnöke a Belovár-Bilogora megyei magyar egyesületek és kisebbségi magyar önkormányzatok vezetőivel.
Pénteken Jankovics Róbert HMDK-elnök és Matijević Olivér ügyvezető elnök a Belovár-Bilogora megyei magyar egyesületek és kisebbségi magyar önkormányzatok vezetőivel egyeztetett az aktuális kérdésekről.
- Az aktualitások között az idei fontosabb események, a pályázási lehetőségek szerepeltek, de a magyarországi választásokról is tájékoztattak bennünket a pénteki ülésen – tudtuk meg Sabo Snježanatól, a Daruvári Magyarok Egyesületének elnök asszonyától.
Berkes Zlata, Belovár-Bilogora megye magyar kisebbségi önkormányzatának, valamint a nagypiszanicai egyesület vezetője lapunknak úgy nyilatkozott, sokat jelent számukra, hogy a HMDK vezetői odafigyelnek a nyugat-szlavóniai magyarokra, meghallgatják igényeiket, és lehetőségeikhez mérten támogatják munkájukat.
Hozzátette, elégedettek a munkavégzésükhöz szükséges feltételekkel, a zágrábi Kisebbségi Tanács támogatásának köszönhetően számos fejlesztést valósíthattak meg székhelyükön. Ami programjaikat illeti, legközelebb március 15-ét szeretnék megünnepelni, bíznak benne, ennek nem lesz akadálya a járványhelyzet.
Jankovics Róbert a mostani megbeszélésen is kihangsúlyozta, mindent megtesz a továbbiakban is, hogy megfelelő körülményeket teremtsen a Belovár-Bilogora megyei magyaroknak a sikeres működéshez. A HMDK-központ különböző identitásőrző programokkal erősíti őket, valamint a tömbben működő egyesületekkel való kapcsolattartásukat is segíti. Az elmúlt időszakban sikerült több Nyugat-Szlavóniában működő egyesület székhelyproblémáját is megoldani, vagyis mindent megtesz annak érdekében, hogy ezek a szórványközösségek megmaradjanak, mert a HMDK számára minden horvátországi magyar egyformán számít.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.