Pázmaneum Polgári Társulás
A kommunizmus üldözötteiről emlékeznek meg Dunaszerdahelyen
Külhoni civil szervezetek - 2022. február 24., csütörtök 12:20

A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján a Pázmaneum Társulás rendhagyó történelemórát tart a Neratovicei téri Magán Szakközépiskolában február 25-én 10 órai kezdettel az iskola diákjainak.
Előadást hallhatnak majd a kommunizmus káros eszméjéről, az állambiztonsági szolgálatok módszereiről, illetve a felvidéki mártírpolitikus Esterházy János üldöztetéséről is a középiskolások. A történelmi összefoglalót Karaffa Attila, a Pázmaneum elnöke tartja.
A 16:30 órakor kezdődő esti szentmise keretében megemlékeznek Boldog Brenner János magyar elsőfogadalmas ciszterci szerzetes, rábakethelyi káplán, az 1956-os forradalmat követő egyházüldözés vértanújáról, akit a kommunista államhatalom meggyilkoltatott, Mindszenty József bíborosról és azokról a magyar boldogokról, vértanúkról, akik üldöztetést szenvedtek. Megemlékező gondolatait ossza meg a jelenlevőkkel a szentmise után dr. Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztos, a Nemzetpolitikai Államtitkárság képviseletében. Majd csendes gyertyagyújtásra kerül sor a Városháza mellett található Diktatúrák áldozatainak emlékművénél.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.