Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Nagyköveti látogatás a fiumei magyar házban
MÁÉRT - 2022. február 25., péntek 21:21

Dr. Demcsák Csaba, Magyarország zágrábi nagykövete a múlt héten látogatást tett a HMDK Tengermelléki-fennsíki megyei alapszervezeténél. A megbeszélésen többek között szó volt az egyesületben zajló tevékenységről, valamint az április 3-ai magyarországi választásokkal kapcsolatban tájékozódhattak az egybegyűltek.
 
A rijekai székhelyű Tengermelléki-fennsíki megyei egyesületünk az egyik legrégebb óta működő HMDK-alapszervezet az országban. Mindezek ellenére egészen a közelmúltig nem rendelkeztek saját székházzal. Új székházuk az Anna-villa nevet viseli, amelyet a HMDK kérésére Magyarország kormánya vásárolt meg számukra.
Itt fogadták dr. Demcsák Csaba magyar nagykövetet, aki fontosnak tartja, hogy minél jobban megismerje az egyesület tagjait, tevékenységüket. Az egyesületben folyó munkáról Šibalin Klepac Zdenka, a szervezet elnöke beszélt. Szólt többek között a magyar nyelvtanulás fontosságáról, a magyar játszóházról, az egyesület keretében működő különböző szekciókról. Ismertette a terveket is. A beszélgetés során szóba került egy magyar nyelvű szentmise megtartása, amelyre már hosszú évek óta nem került sor Fiumében.
Dr. Demcsák Csaba a nagykövetség és a Rijekai Egyetem Magyar Nyelvű Lektorátusának szerepeiről, munkájáról beszélt, majd Novák Ádám konzullal az április 3-ai magyarországi választásokkal kapcsolatban tartottak tájékoztatót, és a felmerülő kérdéseket is megválaszolták.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.