Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Búcsú Balázs Sándortól
MÁÉRT - 2022. március 2., szerda 14:44

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt Országos Elnökségei részvétnyilvánító közleményben adóztak a február 26-án Kolozsváron elhunyt Balázs Sándor emlékének.
„Mély megrendüléssel értesültünk BALÁZS SÁNDOR kolozsvári filozófus, egyetemi tanár, politikus, a Bolyai Társaság volt elnökének halálhíréről. Balázs Sándor nem csak az erdélyi, hanem az egyetemes magyar szellem meghatározó alakja volt, életpályája pedig elgondolkodtató tanúságtétele annak, hogy miként lehet szembefordulni a diktatúrával úgy, hogy közben az erdélyi magyar kultúra is gazdagodik. Balázs Sándor – példamutató tevékenységével – nemzeti jogainkért harcolt, ahogyan a Kolozsvári Nyilatkozat megszületése utáni műhelymunkában is komoly szerepet vállalt, és több más, a magyar kisebbséget érintő vitában is felszólalt. Balázs Sándor erdélyi magyar közösségünk megmaradásáért és az önrendelkezési küzdelem felvállalásáért 2018-ban megkapta az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Kós Károly-díját. Emléke legyen áldott!” – áll a március 1-jén kiadott rövid közleményben.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.