Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Ülésezett a HMDK elnöksége
MÁÉRT - 2022. március 4., péntek 14:24

 
A Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége (HMDK) február 28-án, hétfőn tartotta meg soros elnökségi ülését. A tanácskozáson a legfontosabb aktualitásokat vitatták meg.
 
A HMDK bellyei médiaházának konferenciatermében tartott ülésen először a szervezet vezetőinek a beszámolói hangzottak el, majd pénzügyi jelentést is meghallgathattak a résztvevők. Ezt követően az aktualitásokról esett szó.
A HMDK idei terveit és feladatait vázolva külön kiemelték az április 3-ai magyarországi parlamenti választások fontosságát.
Jankovics: „Még elég frissek az emlékek, nem felejtettük el, hogy mit is hozott közösségünk számára az az időszak, amikor 2002 után átvették az irányítást a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai-féle kormányok. Mi ebből soha többé nem kérünk.”
- A választások kimenetele a horvátországi magyar közösség számára páratlan fontosságú. Ha valaki, hát mi, horvátországi magyarok és a HMDK-ban tudjuk, mit is jelentene egy balliberális fordulat. Még elég frissek az emlékek, és nem felejtettük el, hogy mit is hozott közösségünk számára az az időszak, amikor 2002 után átvették az irányítást a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai-féle kormányok. Mi ebből soha többé nem kérünk. A voksoláson azok a magyar állampolgárok vehetnek részt, akik rendelkeznek magyar állampolgársággal és regisztráltak a választásokra. A regisztrációs folyamatban a HMDK munkatársai továbbra is  segítenek honfitársainknak, így arra biztatok mindenkit, hogy éljünk anyaországunk adta jogainkkal, regisztráljunk és vegyünk részt az áprilisi magyarországi országgyűlési választásokon – jelentette ki Jankovics Róbert, a HMDK elnöke.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.