Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Tisztújító közgyűlés Kiskőszegen
MÁÉRT - 2022. március 4., péntek 14:27

Kedd este tartotta tisztújító közgyűlését a HMDK kiskőszegi (batinai) alapszervezete. A régi vezetők maradnak az egyesület élén a következő négy évben is: Virág Tibor elnökként, Sipos Sándor és Farkas Ibolya pedig alelnökként folytatják a közösségi munkát.
A kiskőszegi HMDK-alapszervezet is tisztújító közgyűlést tartott, melynek során a testület újraválasztotta a régi elnököt, Virág Tibort, valamint a két alelnököt, Sipos Sándort és Farkas Ibolyát, Sipos Krisztina pedig továbbra is a titkári teendőket látja el.
A programokkal kapcsolatos beszámoló során elhangzott, hogy a koronajárvány még a tavalyi évre is rányomta bélyegét, korlátozottan szervezték meg programjaikat, a szüreti fesztivált és a karácsonyi évzárót, melynek alkalmából megünnepelték a Kisasszonyok és Legények Tánccsoport jubileumát is. Tánccsoportjuknak összesen tíz fellépése volt tavaly, a zágrábi Kisebbségi Tanács támogatásából felújították a gyermektánccsoport népviseletét. Mivel a falunapot nem szervezhették meg 2021-ben a járványügyi korlátozások miatt, így a rendezvényre szánt pénzösszeget az egyesület fejlesztésére költötték: festettek, javítottak az épület állagán, pagodasátrakat, új sörasztalokat és padokat vásároltak. Az idei beruházásokkal kapcsolatban megemlítették, a gáz bevezetését tervezik székházukba.
Hagyományos rendezvényeik az idei programtervükben is szerepelnek. A tánccsoportok próbái február óta zajlanak, szeretnének új koreográfiát tanítani a gyermek és a felnőtt tánccsoportnak is, illetve egy tánctábor szervezése is a terveik között szerepel.
A tavalyi programokat és eseményeket a zágrábi Kisebbségi Tanács, a Bethlen Gábor Alap, a Csoóri Sándor Alap, valamint a Darázsi járás támogatásával valósították meg.
- Bízunk benne, hogy az idei programjainkat is segítik az említett források, hogy újra szép, nívós rendezvényeket hozhassunk tető alá, és tánccsoportjainknak is sok fellépésben lehessen részük – nyilatkozta lapunknak Sipos Krisztina, az egyesület titkára.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.