Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Turizmus határok nélkül
MÁÉRT - 2022. április 1., péntek 15:35

A Nemzeti kisebbségek – hidak a közösségek között elnevezésű horvát-magyar határokon átnyúló együttműködés keretében panelbeszélgetést tartottak az eszéki Kulturális Központban, ahol a két régió közös turisztikai kínálatáról egyeztettek.
 
Horvátország és Magyarország közös turisztikai termékeinek fejlesztéséről tanácskoztak kedden a Nemzeti kisebbségek – hidak a közösségek között elnevezésű projekt keretén belül. Eszék-Baranya megye és a magyarországi Baranya megye között szoros együttműködés van a kontinentális turizmus fejlesztése területén, ahol az egyik legnagyobb kihívást a nyelvi korlát jelenti. Ebben hivatott segíteni  jelen projekt is, melynek célja a kommunikációs kapcsolatok javítása a határ menti régiókban, a helyi horvát és magyar nemzetiségi csoportok támogatásával.
- Fontos, hogy mindkét nyelven elérhetővé tegyük a kínálatainkat bemutató reklámanyagokat, erősítsük a láthatóságot a határ mindkét oldalán. Ez a projekt lehetővé teszi ilyen és hasonló közös programok megszervezését is – mondta el Ivana Jurić, Eszék-Baranya megye Turisztikai Közösségének elnöke.
 
A borok földjén
A panelbeszélgetést egy reklámfilm levetítése előzte meg, amely a két Baranya borvidékeinek szépségét és kínálatát mutatta be. A beszélgetésen pedig horvát oldalról az eszéki Kulturális Központ és a Közgazdasági Kar Marketing Tanszéke, magyar oldalról pedig a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed és a Kereskedelmi és Iparkamara képviselői vettek részt. A résztvevők kiemelték a régiók legnagyobb turisztikai rendezvényeit, és a további együttműködési lehetőségekről beszélgettek.
A projekt egyik partnere a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.