Erdélyi Magyar Szövetség
Nagyvárad és Debrecen együttműködéséről tárgyaltak
MÁÉRT - 2022. június 15., szerda 19:06

Június 14-én Debrecenben találkozott Florin Birta, Nagyvárad polgármestere és Papp László, a cívisváros polgármestere. Az eseményen jelen volt Zatykó Gyula, Nagyvárad polgármesterének tanácsadója, az Erdélyi Magyar Néppárt országos alelnöke is – közölte ez utóbbi szervezet sajtóirodája.
A találkozó részvevői áttekintették az elmúlt időszakban a két megyei jogú szomszédváros között létrejött együttműködéseket, valamint a jövőben esedékes közös megvalósításokat. Elhangzott: Nagyvárad (Bihar megye, Románia) és Debrecen (Hajdú-Bihar megye, Magyarország) közelsége komoly lehetőségeket kínál a gazdasági és turisztikai együttműködések területén, a határok feletti szoros együttműködés pedig továbbra is táptalaja lehet a két város egyre inkább fejlődő, nagyszerű kapcsolatának.
A találkozót követően Zatykó Gyula hangsúlyozta: a partiumi és a nagyváradi magyarság jövője szempontjából kiemelten fontos, hogy a két város között élő, szerves kapcsolat legyen, ami a gazdaságfejlesztés vagy épp a turisztikai beruházások területén is hasznosulhat. „Az önkormányzati munka elsődleges szerepe, hogy élhető és fejlődő környezetet, biztos jövőt teremtsen a polgárok számára, így nekünk, akik a köz ügyeivel foglalkozunk, kötelességünk mindent megtenni azért, hogy megteremtsük a regionális és határokon átnyúló együttműködések feltételeit. Örömmel nyugtázható, hogy a debreceni és a nagyváradi városvezetés mindenkor nyitott volt a közös munkára és jövőtervezésre, így ez az összefogás egy egyértelmű sikertörténet” – összegezte a találkozó tanulságait Zatykó Gyula.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.