Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Magyar kultúrest Vinkovciban
MÁÉRT - 2022. június 17., péntek 15:19

Szlavóniai és baranyai egyesületeink művészeti csoportjai mutatkoztak be a Vinkovcei Magyar Kultúregyesület 11. magyar estjén, a szlavóniai város színháztermében szombaton este.
 
Vinkovce városában 2012 óta éve működik a Vinkovcei Magyar Kultúregyesület, melynek tagjai azóta rendkívül sokat tettek az ottani magyarokért, identitásuk megőrzéséért. Évente számos összejövetelt tartanak, megemlékeznek nemzeti ünnepeinkről, kiállításokat, irodalmi esteket szerveznek. Népdalkörük pedig többször is vendégszerepel az év folyamán. Legnépszerűbb programjaik közé tartozik a vinkovcei magyarok találkozója, melyet azzal a céllal szerveznek, hogy közösséggé kovácsolják a város magyarságát. Elsősorban a helyi magyarság összehozása volt a célja az első magyar kultúrestjüknek is, amelyre különböző művészeti csoportokat hívnak meg, akikkel jó kapcsolatot ápolnak. Az esemény egyre népszerűbb lett, és mind többen jönnek el, nemcsak magyarok, hanem a körülöttük élő más nemzetek tagjai is. Ennek nagyon örülnek, mert büszkék magyarságunkra és magyar hagyományainkra, amit szívesen megmutatnak másoknak is.
A hét végi rendezvényen az egyesület népdalköre mellett, amelyet Varga Tímea vezet, és aki egy szólóénekszámmal is fellépett, bemutatkozott a pélmonostori HMDK Csillagszemű gyermek tánccsoportja, a szentlászlói Petőfi Sándor Kultúregyesület felnőtt táncegyüttese, a Várdaróc MKE Gerle gyermektánccsoportja, valamint vendégelőadóként a petrovci ruszin kisebbségi gyermektánccsoport.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.