Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Újgrácon találkoztak Közép-Horvátország magyarjai
MÁÉRT - 2022. augusztus 12., péntek 15:13

A HMDK újgráci egyesülete szervezésében nemrég került sor a közép-horvátországi magyarok találkozójára. A rendezvény célja, hogy az ottani magyar közösség tagjai megismerjék egymást, ápolják a kapcsolatokat, bemutassák hagyományőrző tevékenységüket.
 
Újgráci egyesületünk már harmadik alkalommal rendezte meg a közép-horvátországi magyarok találkozóját. A rendezvény keretében kerekasztal-beszélgetésre került sor Jankovics Róbert parlamenti képviselőnk, a HMDK elnöke, valamint az egyesületek megjelent vezetőinek a részvételével.
Szőlősi István, az újgráci HMDK-egyesület vezetője a tanácskozáson felhívta a figyelmet a meglévő kapcsolatok ápolásának fontosságára, az egymás rendezvényein való részvételre, valamint felvetette, hogy a következő találkozót egy másik településen rendezzék meg. Megosztották egymással problémáikat is a jelenlévő egyesületek képviselői, melyekre közösen keresnek megoldást.
Az ünnepi műsor előtt Szőlősi István köszöntötte a vendégeket, többek között Jankovics Róbertet és Josip Vučemilović-Jurićot, a Gradinai járás elöljáróját. Majd újgráci egyesületünk tamburazenekara és tánccsoportja, a Dežanovaci Magyarok Közösségének énekkara, valamint a Verőce-Dráva menti Magyarok Közösségének kórusa színesítették a találkozót zenés-táncos előadásukkal. (ti)

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.