Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Tisztújító ülésre készül a Székely Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. október 12., szerda 12:45

Az önszerveződés a szabad Székelyföld szívverése címmel adott ki ma közlemény a Székely Nemzeti Tanács Marosvásárhelyen. Az Izsák Balázs elnök által jegyzett kommüniké így szól:
„Összehívom a Székely Nemzeti Tanács ülését Marosvásárhelyre, november 12-ére, 14 órától a Kultúrpalota nagytermébe. Ez a gyűlés a Székely Nemzeti Tanács tisztújító közgyűlése is, amely megerősíti az utolsó ülés után választott Állandó Bizottsági tagokat, és megválasztja a Székely Nemzeti Tanács elnökét.
Az Állandó Bizottság egy határozatot fogadott el a székelyföldi személyi kártyára vonatkozóan 2021. december 3-án, következik, hogy a Székely Nemzeti Tanács megvitassa és határozzon róla.
A Székely Nemzeti Tanács további tevékenysége szükségessé teszi, hogy a romániai parlamentben is legyen felelős megbízottja, de a székely szimbólumokkal kapcsolatos, egyre összetettebb feladatok is megkívánnak hatáskörökkel felruházott, felelős személyt. Az unióval kapcsolatos kérdések is szükségessé teszik egy felelős megbízott kinevezését. A különböző szakterületekért felelős megbízottak a Székely Nemzeti Tanács határozata alapján fogják kifejteni a tevékenységüket, amelyet a november 12-i közgyűlés fog megvitatni a Székely Nemzeti Tanács külügyi megbízottjára vonatkozó határozathoz hasonlóan.
A Székely Nemzeti Tanács európai polgári kezdeményezése az utolsó ülés óta a sikeres polgári kezdeményezések közé került, ennek helyzetéről, jövőjéről értékeléseket fogadhat el a Székely Nemzeti Tanács.
Az a meggyőződés vezet, hogy az összehívó közlemény címéül választott mondat – Az önszerveződés a szabad Székelyföld szívverése – nem pusztán a székelyföldi személyi kártyára terjed ki, hanem az egész gyűlésre, és a Székely Nemzeti Tanács jövendő tevékenységére. A gyűlés nyilvános, minden érdeklődőt szeretettel várunk.”

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.