Macedóniai Magyarok Teleház Szervezete
A Macedóniai Magyarok Teleház Szervezete a Bitfesten
Külhoni civil szervezetek - 2013. augusztus 31., szombat 21:01

            A Macedóniai Magyarok Teleház Szervezete,  augusztus 16-án a Bitola városi „Bitola Brend“ civil szervezet és Szaso Janakievszki,  Magyarország macedóniai tiszteletbeli konzulának meghívására részt vett a Bitola város álltal rendezett nyári művelődési program kereteiben megtartott, „Bitola, híd  Európa és az Orient között“ elnevezésű rendezvényen.
            Az esemény tartalma, a török és a magyar konyhakülönlegességek bemutatója és kóstolója volt, megfelelő kisérő műsorral. A Török konyhét a helyi Macedón – Török baráti társaság készítette és mutatta be,  amíg a magyar konyhát a Teleház tagjai és a Bitolai, „Bitola Brend“ tagjai közösen prezentálták.
            Az eseménynek nagy sikere volt és a nagyszámú látogató igen élvezte a két konyhát bemutató ételeket.
            Az est kereteiben a Teleház szerény kiállítást is rendezett magyar népi hímzéses terítőkből és kézzel festett cserépedényekből.
            Az eseményt követően a két civil szervezet képviselői megegyeztek az együttműködés folytatásában és annak hivatalos formában történő fejlesztésében.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.