Pro Cultura Subcarpathica
Ifj. Hidi Endre szobrászművész egyéni kiállítása
Külhoni civil szervezetek - 2013. szeptember 11., szerda 09:20

A Pro Cultura Subcarpathica civil szervezet ifj. Hidi Endre szobrászművész alkotásaiból szervez tárlatot 2013. szeptember 19-én a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán. A kiállítást Matl Péter szobrászművész nyitja meg 15.00 órai (Közép-európai idő szerint) kezdettel.
A fiatal művész édesapja, id. Hidi Endre keramikus nyomdokait követve az Ungvári Erdélyi Béla Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola kerámia szakát végezte, majd a Magyar Képzőművészeti Egyetem szobrászat szakán tanult. Több kárpátaljai és magyarországi kiállításon, művésztelepen vett részt eddig. Tagja a Kárpátaljai Magyar Képző- és Iparművészek Révész Imre Társaságának, s az ArtTisza Művészeti Egyesület egyik alapítója. 2010-ben Samu Géza díjjal tüntették ki. Nyújtózkodó című köztéri szobra Nagyatádon, míg a Paprikafűző asszony című alkotása szülőfalujában, Nagydobronyban található.
A most bemutatásra kerülő alkotások 2013. október 3-ig megtekinthetőek lesznek a beregszászi főiskola Gross Arnold kiállítótermében.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.