Romániai Magyar Demokrata Szövetség
Követeljük a gyermekek jogainak tiszteletben tartását!
MÁÉRT - 2015. május 2., szombat 12:16

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség Nőszervezete megdöbbenve vette tudomásul a Korrupcióellenes Ügyészség legutóbbi gyergyószentmiklósi és csíkszeredai akcióit, amikor a hajnali órákban Mezei János Gyergyószentmiklós polgármesterének és Ráduly Róbert Kálmán, illetve Szőke Domokos Csíkszereda polgármesterének és alpolgármesterének otthonában házkutatást tartottak. A házkutatáson jelen voltak az említettek családtagjai, többek között kiskorú gyermekeik is, akik akaratukon kívül tanúi voltak a családi otthon idegenek általi feldúlásának.
Figyelembe véve a gyermek jogairól szóló nemzetközi egyezményt, a gyermekek védelméről szóló törvény előírásait és azt a tényt, hogy ilyen traumákat egy emberélet alatt sem lehet feldolgozni, az RMDSZ Nőszervezete mély felháborodását és aggodalmát fejezi ki, elfogadhatatlannak tartja az ilyen eljárásokat egy olyan államban, amely európai jogállamnak tartja magát.
Ezúton hívjuk fel a közvélemény figyelmét, és kérjük a civil szervezetek és a gyermekjogvédelem terén hatáskörrel rendelkező szervek támogatását abban, hogy leküzdjük az állami intézmények hatalommal való visszaéléseit, és érvényt szerezzünk a gyermekek alapvető jogainak, amelyeket minden állami intézmény figyelembe kell tartson, amikor döntéseket hoz, intézkedik, eljár.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.