Romániai Magyar Demokrata Szövetség
Állásfoglalás
MÁÉRT - 2015. június 2., kedd 19:41

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészég (DNA) nagyváradi területi szervezete ma, június 2-án 24 órára őrizetbe vette Kiss Sándort, a Bihar Megyei Tanács alelnökét. Furcsa egybeesés, hogy tavaly az eljárás éppen a választási kampány kezdetekor éledt újra, és a jelenlegi őrizetbe vétel azután történik, miután nemrég Kiss Sándor a Szent László-szobor Szent László térre való kihelyezése mellett nyilvánosan, aláírásával kiállt, illetve múlt héten nyilatkozott a magyarság számarányát csökkentő nagyváradi és szentmártoni fúzió ellen.
A Romániai Magyar Demokrata Szövetség Bihar megyei szervezete szolidáris Kiss Sándorral. Bízunk ártatlanságában és abban, hogy az ügy mielőbb tisztázódik.
A megyei szervezet reméli, hogy az eljárás nem a tévékben már sokat látott politikai játszmák része. Ameddig nem születik végleges döntés ebben az ügyben, úgy véljük, az ártatlanság vélelme megilleti Kiss Sándort.
 
Az RMDSZ Bihar megyei szervezete

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.