Romániai Magyar Demokrata Szövetség
Február 10-e emlékezete
MÁÉRT - 2016. február 10., szerda 11:17

Hosszú utat jártunk be 1990. február 10. óta, amikor tízezrek vonultak fel csendben Marosvásárhely utcáin gyertyával és könyvvel a kezükben. Erdély több városában is tömegek mozdultak meg a magyarság kultúrájáért, megmaradásáért. Azóta számos eredményt értünk el, de sok még a tennivalónk annak érdekében, hogy érvényt szerezzünk a törvény szavának, hogy a papíron kivívott jogainkat a mindennapokban is megélhessük. 
Negyedszázad távlatából közösségünk akkori egysége a leginkább szembeötlő, amikor erre a napra gondolunk. A közös cél érdekében a vásárhelyi magyarok félre tudták tenni a politikai előítéleteket, indulataikat, vitáikat. Hiszem, hogy ez ma is lehetséges! Vásárhelynek változásra van szüksége. 
A magyar politikai erők összefogása semmit sem ér a polgárok összefogása nélkül. Marosvásárhelynek akkor lesz ismét magyar polgármestere, ha közösségünk ugyanazt az erőt és elszántságot mutatja, amit 26 évvel ezelőtt. Nekem pedig az a célom,  azért indulok a polgármesteri pozícióért, hogy a 26 éve megfogalmazott elveket, törekvéseket maradéktalanul megvalósíthassam.
 
Tisztelettel,
Soós Zoltán
városi tanácsos, polgármesterjelölt
 

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.