Romániai Magyar Demokrata Szövetség
Bekerült a tanügyminisztérium rendezvénynaptárába az Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpia
MÁÉRT - 2016. május 4., szerda 15:48

„Tanároknak és diákoknak egyaránt előny a rendezvénynaptárba való bekerülés, mivel így a tanügyminisztérium hivatalosan is elismeri a rendezvény szakmaiságát, az elért eredményeket” – nyilatkozta szerda délben Bodor László, az RMDSZ programokért felelős ügyvezető alelnöke, a Sportolimpia elnöke. Az eseményt második alkalommal szeptember 21–25. között szervezi Kolozsváron az RMDSZ, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ) és a Testnevelő Tanárok Országos Tanácskozása (TTOT), a tanügyminisztérium és a Babe?–Bolyai Tudományegyetem közreműködésével.
Az ügyvezető alelnök elmondta: „célunk az erdélyi magyar gyermekek egészséges életmódra való nevelése, a sport népszerűsítése. Fontos, hogy ilyen találkozási lehetőségeket biztosítsunk a magyar gyermekeknek, ahol a szórakozáshoz, ismerkedéshez a sport szeretete is társul. Ezen értékek mentén szervezzük meg másodjára is a Sportolimpiát.” Rámutatott, a tavalyi első Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpián 22 erdélyi magyar iskolából több mint 400 diák mérkőzött meg egymással, idén viszont a szervezők a sportágak és a résztvevők számát is növelik – több mint 600 iskolást várnak a versenyre.
„Az eddigi sportágak – futball, kézilabda, kosárlabda, röplabda és atlétikai versenyszámok – mellett idén az úszás négy versenyszámán is megméretkezhetnek a diákok” – jelentette ki Grabán Zsolt főszervező, majd hozzátette: „az eddigi visszajelzések alapján Erdély minden megyéje képviseltetni fogja magát az idei Sportolimpián.”

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.