Magyar Baráti Közösség
„ ÖNTUDATUNK A VÁLTOZÓ VILÁGBAN- 1956 EMLÉKEZETE”
Magyar Diaszpóra Tanács - 2016. augusztus 2., kedd 04:35

A Magyar Baráti Közösség  45.-ik Itt-Ott találkozójára az idén is Lake Hope(OH)-n kerül sor, 2O16. Augusztus 13.-2O. között.


Negyven esztendővel ezelőtt gyűltünk  össze először itt , a Reménység Tavának partján- a barátság, a magyar gyökerek, értékek , nyelv és kultúra ápolása végett, s az idei találkozónk sem különbözik majd e tekintetben az előzőktől. Idei találkozónk vezérgondolata „Öntudatunk a változó világban” , s jól talál ez össze az 1956-os Magyar Forradalomról  való megemlékezéssel, melynek emlékét közösségünk létrejötte óta ápoljuk.
Idei vendégelőadóink között tartjuk számon Fr. Böjte Csaba( OFM) jelenlétét, ki igeliturgiát ad vasárnapi megnyitónkon, majd hétfőn a Szt.Ferenc Alapitvány 23. éves munkájáról,a Kárpát-medencei gyermekvédelem állapotáról  számol be. Velünk lesz dr. Prőhle Gergely államtitkár helyettes, a Magyarországi Evangélikus Egyház országos felügyelője, ki az egyházak helyzetéről, valamint a nemzeti szuverénitás fontosságáról beszél. Dani Erzsébet, a debreceni egyetem adjunktusa a XX.századi magyar identitástudatról, annak traumáiról, azok irodalmi ábrázolásairól, valamint 56 kollektív emlékezetéről  beszél. Közülünk Somogyi Balázs, Minger Hajnal, Fülöp Ágnes és Fülöp László, Veress Janka, Artur Bartfay  meg Kovalszki Péter jelentkeznek előadásokkal. 
Velünk lesznek a Chicago-i Magyar Főkonzulátus munkatársai, kik vasárnap felavatják az új magyar állampolgárokat, és konzuli szolgáltatásokat nyújtanak a következő napokban.
Kiss Eszter, kedves visszatérő előadónk, a Katona József Szinház művésznője irodalmi műsorokkal szórakoztat, s velünk lesz a New York-i Életfa Együttes egész héten át. Ezek mellett gyermek- és ifjúsági műsorokra, piknikre, kirándulásokra is sor kerül majd, és tartalmas angol nyelvű műsort is biztosítunk az érdeklődőknek.
S a hét folyamán természetesen végezzük dolgainkat- sor kerül tanács- és közgyűlésünkre, tisztújításunkra, anyagi és szervezési ügyeink, karitatív tevékenységünk, kiadói munkánk megtervezésére is.
Az érdeklődők honlapunkon tájékozódhatnak részletes műsorunkról, a részvétel gyakorlati tudnivalóiról. Minden kedves barátunkat szeretettel várjuk!
Idei találkozónk is a The Hungary Initiatives Foundation(HIF) részleges támogatásával kerül majd megrendezésre, melyet ezúton is hálásan köszönünk.

Kovalszki Péter, MBK elnök

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.