Magyar Polgári Párt
A család a nemzet fennmaradásának alapja
MÁÉRT - 2017. május 9., kedd 11:47

Tekintettel arra, hogy a Magyar Polgári Párt képviselőiként választóink felhatalmazásával arra vállalkoztunk, hogy az erdélyi magyarság érdekeinek érvényesítése mellett kiálljunk az egész társadalom alapvető értékeinek védelmében, arra a következtetésre jutottunk, hogy a román parlamentben támogatjuk Románia Alkotmányának 48. cikkelye 1. bekezdésének állampolgári kezdeményezés nyomán történő módosítását.
Meggyőződéssel valljuk ugyanis, hogy a társadalom sejtjét a férfi és nő házassága révén létrejött család képezi, amely egyben igazodik a teremtés rendjéhez is. Ugyanakkor magunkénak valljuk a Magyarország Alaptörvényében is megfogalmazott alapelveket, melyek szerint a házasság intézménye „férfi és nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösség”, a család pedig „a nemzet fennmaradásának alapja”.
Mindezeket figyelembe véve, meggyőződésünk, hogy a házasság intézménye és a család olyan alapvető értékek, amelyek hosszú távon is biztosítják a Romániában élő magyar nemzeti közösségünk megmaradását.
 
Bukarest, 2017. Május 9.
 
Biró Zsolt és Kulcsár-Terza József
parlamenti képviselők




Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.