Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
Megkezdődött a KMAT ülése Nagyváradon
MÁÉRT - 2017. szeptember 22., péntek 10:37

Ma reggel a tervezett időpontban, helyi idő szerint 9.30 órakor megkezdődött Nagyváradon a Kárpát-medencei Magyar Autonómiatanács (KMAT) munkaülése Tőkés László európai parlamenti képviselő elnökletével.
Elsőként Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár tartott tájékoztatót, majd a KMAT-elnök indítványára néma főhajtással emlékeztek meg a közelmúltban elhunyt Éhn József építőmérnökről, a polgári Magyarország, a magyar nemzetegyesítés és a közösségi autonómiaküzdelem emblematikus alakjáról. Tőkés László elnöki bevezetőjében röviden szólt az önrendelkezési küzdelem fejleményeiről és jelen állásáról, vázolva az aktuális kihívásokat, illetve a KMAT előtt álló sürgősebb teendőket. Szili Katalinnak, a határon túli autonómiaügyek egyeztetése miniszterelnöki megbízottjának beszámolója után véget ért a tanácskozás sajtónyilvános része, amely zárt munkaülésként folytatódott.
Délután 15 órakor kezdődik a Hogyan lesz autonómia? Hol az ördöglakat kulcsa? címmel a KMAT által szervezett autonómiakonferencia a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében, amely holnap, szeptember 23-án 13 órakor ér véget egy sajtótájékoztatóval.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.