Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Balog Zoltán a horvátországi magyarokkal is találkozott
MÁÉRT - 2018. április 26., csütörtök 10:40

Rippl-Rónai József - a magyar modern festészet első mestere címmel kiállítás nyílt múlt pénteken a kaposvári festőművész alkotásaiból a zágrábi Modern Galériában. A teljes életművet bemutató tárlatot Balog Zoltán, Magyarország emberi erőforrások minisztere és Nina Obuljen Koržinek, Horvátország kultúráért felelős minisztere nyitotta meg.

A látogatása alkalmával Balog Zoltán munkamegbeszélést is tartott Zágrábban, amelyen Jankovics Róberttel, a HMDK elnökével, a horvátországi magyarság parlamenti képviselőjével, valamint a zágrábi magyarság vezetőivel, Ranogajec Komor Máriával, az Ady Kör elnökével, Szabó Margit alelnökkel, valamint Balázs Piri Zoltánnal, Zágráb város magyar kisebbségi önkormányzatának elnökével egyeztetett.
- Részletesen beszámoltunk helyzetünkről; a legfontosabb két téma az Ady Endre MKE székház-problémája, valamint a horvátországi magyar média állandó és alanyi jogon járó támogatási rendszerének a biztosítása volt, amelyek ügyében miniszter úr közbenjárását kértük, aki mindennemű támogatást megígért - nyilatkozta lapunknak Jankovics Róbert.
Az ülésen részt vett Magyar József zágrábi nagykövet és Györei Anita, a zágrábi magyar külképviselet első beosztottja, valamint Szita Károly, Kaposvár polgármestere is.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.