Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Pályázati tájékoztatót tartott a HMDK a Gazdakör-tagoknak
MÁÉRT - 2018. szeptember 14., péntek 11:40

A HMDK vezetősége eszéki rendezvénytermében pályázati tájékoztatót tartott a HMDK Gazdakör tagjai részére. A gazdálkodók számára elérhető friss kiírásokra Jankovics Róbert HMDK-elnök hívta fel a figyelmet, Prosszer Horvatin Szanella titkár pedig a pályázatok részleteit és feltételeit ismertette.
A HMDK-vezetők két aktuális pályázatra hívták fel a tájékoztató fórumon részt vevők figyelmét. Az egyiket a gazdasági, vállalkozásügyi és kisvállalkozásokért felelős zágrábi minisztérium jelentette meg, ez a kis- és középvállalkozások, valamint kisiparosok fejlesztésének támogatását szolgálja a nemzeti kisebbségek által lakott területeken. A mezőgazdasági minisztérium is külön pályázati lehetőséget biztosít a kisebbségek által lakott területeken élőknek, itt egy-egy gazdaság 75 ezer kúnás támogatásra pályázhat.
A két pályázat feltételeit Prosszer Horvatin Szanella, a HMDK titkára ismertette. Elmondta, hogy egy-egy pályázatnál mire kell figyelni, mire lehet pályázni.
Jankovics Róbert, a HMDK elnöke lapunknak nyilatkozva elmondta, a mezőgazdaság vidékünkön sok magyar család megélhetését biztosítja, így magyarságunk megmaradása szempontjából is fontos ágazatról van szó, ezért is tartja fontosnak a szervezet elnökeként és parlamenti képviselőként is, hogy az olyan lehetőségekről, amelyeket kihasználva jelentős összegeket nyerhetnek el és fejleszthetik gazdaságukat, tájékoztassa a magyar gazdákat. Az ilyen összejövetelek természetesen arra is jók, hogy a gazdák megbeszéljék egymással, kinek milyen tervei vannak az őszi vetést illetően, vagy például azt, hogy milyen új vetőmagok jelentek meg a piacon, illetve hogy megosszák egymással pályázati tapasztalataikat.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.