Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Átadták az Óvodaprogram keretében kialakított első játszóteret
MÁÉRT - 2018. október 15., hétfő 09:17

A budapesti Nemzetpolitikai Államtitkárság 2016-ban indított nagyszabású óvodafejlesztési programot, melynek részeként számos óvoda és játszótér újul meg Kárpát-medence-szerte. A horvátországi program folytatásaként a múlt héten átadták az első játszóteret a szórványban, méghozzá Vukováron.
A Nemzetpolitikai Államtitkárság 2016-ban indított Kárpát-medencei óvodafejlesztési programjának horvátországi szakmai partnere a Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma (HMPF). A horvátországi program keretében már számos beruházás és pályázat megvalósult, illetve jelenleg is folyamatban van, amelyek mind a minőségi magyar óvodai oktatást szolgálják. A szlavóniai szórványközösségekben öt játszóteret fognak építeni, közülük az elsőt most Vukováron adták át.
A program részleteit és az eddig megvalósult beruházásokat Csapó Nándor, a HMPF elnöke ismertette.
A vukovári Adica parkban létesült játszóteret a város alpolgármestere, Marijan Pavliček és Pirityiné Szabó Judit, a Nemzetpolitikai Államtitkárság főosztályvezetője adta át.
- Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a külhoni magyar gyermekek is megfelelő ellátásban részesüljenek a legkisebb kortól fogva. Ennek érdekében kezdtük el az óvodafejlesztési programot, melynek köszönhetően számos magyar óvoda, illetve játszótér újulhat meg Kárpát-medence-szerte.  Örülök, hogy Horvátországban is lehetőségünk van a program megvalósítására, és hogy átadhattuk az első játszóteret - mondta Pirityiné Szabó Judit.
A játszótérátadón részt vett többek között Jankovics Róbert és Matijević Olivér, a HMDK elnöke, illetve ügyvezető elnöke, valamint De Blasio Antonio eszéki magyar főkonzul is.. A beruházás a magyar kormány Nemzetpolitikai Államtitkárságának Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Programja keretében, a Bethlen Gábor Alap közreműködésével valósul meg.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.