Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Az eddigi legsikeresebb gazdabál
MÁÉRT - 2019. január 31., csütörtök 13:58

A HMDK Gazdaköre szervezésében harmadik alkalommal került sor gazdabálra, melyen ezúttal több mint háromszázan vettek részt. Ott volt a gazdakörtagok többsége is, köztük azok is, akik hozzájárultak a Magyarok Kenyere-programhoz. A szervezők oklevéllel fejezték ki köszönetüket a programban való részvételért.
 
 
A mezőgazdaságban dolgozók számára régen a tél volt a pihenés és kikapcsolódás ideje, ekkor rendezték a bálokat is. Ezt a hagyományt elevenítette fel gazdakörünk három évvel ezelőtt a gazdabállal, amelyet a HMDK és az Agrárminisztérium (Budapest) támogatásával szervez meg minden januárban.
Az idei gazdabálra ezúttal is az eszéki kristályteremben került sor. Az eseményen Szabó Attila, a Gazdakör elnöke köszöntötte a vendégeket. A jelenlévők között foglalt helyet Magyar József zágrábi magyar nagykövet, Jankovics Róbert parlamenti képviselőnk, De Blasio Antonio eszéki magyar főkonzul, Pirityiné Szabó Judit, Magyarország nemzetpolitikai államtitkárságának a főosztályvezetője, Pappné Popovics Judit, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Pályázati Programok Osztályának vezetője, Szabó Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara külkapcsolati igazgatóhelyettese és Mészáros Balázs, az Agrárminisztérium Kárpát-medencei külkapcsolati referense.
A nyitóműsor Magyarország eszéki főkonzulátusa közreműködésével és támogatásával jött létre: a Pécsi Tudományegyetem moderntánc-együttese látványos showtánc-előadást mutatott be.
- Több mint háromszáz vendég érkezett a Drávaszögből, Szlavóniából és Magyarországról is, ezért a számokat tekintve is kijelenthetjük, hogy az idei volt az eddigi legsikeresebb gazdabál – nyilatkozta lapunknak Bálint Szabó Anasztázia, a HMDK Gazdakör falugazdásza, hozzátéve, a bálozók részéről is sok pozitív visszajelzést kaptak, volt aki már most „lefoglalta“ a helyet a jövő évi mulatságra, amelyre, biztosak benne, sor fog kerülni.
A bálban ott volt a gazdakör-tagok többsége, köztük azok is, akik hozzájárultak a Magyarok Kenyere-programhoz búzaadományukkal. Az est során a szervezők oklevéllel köszönték meg nekik hozzájárulásukat.
A Gazdakör minden évben nevez csapatot az orosházi (Magyarország) Hagyományok, Ízek Versenyére, melyen a kolbásztöltésben mérik össze szakértelmüket a résztvevők. Csapatunk a vándorserleggel tért haza a tavalyi versenyről, amelyet a bál folyamán Mészáros Armond, a csapat kapitánya adott át Szabó Balázsnak, hogy az idei fesztiválon egy másik csapaté lehessen majd.
A gazdabál remek hangulatban telt, a legkitartóbbak a hajnali órákig táncoltak a vajdasági Atlantis együttes zenéjére, akik nem először feleltek a mulatság hangulatáért. A programot a Magyar Agrárminisztérium, Magyarország Eszéki Főkonzulátusa, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és Jankovics Róbert parlamenti képviselőnk támogatta.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.