Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Magyarországi vendégeket fogadott a Népkör
MÁÉRT - 2019. augusztus 1., csütörtök 11:25

Az eszék-rétfalusi Népkör Magyar Kultúregyesület nemrég egy magyarországi csoportot fogadott székházában, akiknek bemutatták tevékenységüket.
A Népkör nyaranta pihenőt tart, múlt hónapban rendezték „évzáró“ műsorukat, a következő évadot pedig augusztus 20-án nyitják meg, a magyar államalapítás megünneplésével. Azért a két időpont között sem teljesen tétlenek, tudtuk meg Magdika Dánieltől, az egyesület vezetőjétől.
Múlt vasárnap vendégeket fogadtak székházukban, harmincfős magyarországi orvos csoport látogatott el a Népkörbe, hogy betekintést nyerjenek a helyi magyarság mindennapjaiba. Az egyesület vezetősége és dr. Szántó Tibor örömmel fogadták a vendégeket, akiknek bemutatták egyesületük munkásságát. Pocsay Gábor csoportvezető egy könyvcsomaggal köszönte meg a Népkör vendégszeretetét, abban reménykedve, hogy a magyar nyelvű mesekönyvek nagyobb érdeklődést keltenek a fiatalok körében anyanyelvünk tanulása iránt

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.